Telatahnya mencuit hati sesiapa yang melihat. Selamber je tepuk kepala botak tuan dia. – Nok Geroh

28 September 2018, Kucing merupakan haiwan yang paling dekat dengan kita, sesuai dengan gelarannya, sejenis makhluk yang berkeliaran disamping manusia. Ramai yang masih tidak tahu bahawa kucing merupakan makhluk paling pembersih dan tidak menjadikan najis bagi umat islam.

Tahukah anda kucing dapat memahami emosi manusia sepertimana kuda, dolphin? Betul. Kucing juga dapat menghilangkan stress atau tekanan yang kita selalu tempuhi setiap hari. Kucing juga mempunyai pacaindera yang boleh mengesan manusia yang mana beliau merasakan selesa bilamana bersama.

Ramai para penyelidik telah membuat kajian bahawa, kucing lebih gemar mendekati mereka yang tidak akan memudaratkannya. Seperti manusia yang takut kepada kucing. Itulah sebab mengapa kucing akan datang menggeselkan badannya pada kaki orang yang takut kepadanya.

Tengoklah telatah mencuit hati kucing ini, bila terlalu jinak kucing akan pandai menyesuaikan diri dengan pemiliknya. Bermain bersembunyi, kejar mengejar dan sebagainya. Walaupun tuan dia kepala botak tapi gurauannya itu tidak menyakit walaupun dia menepak berkali-kali kepala tuannya.

Walaupun ada sebahagian kucing yang malang menjadi mangsa kezaliman manusia yang berhati iblis, namun pencinta kucing sentiasa ada. Dan mereka inilah harapan bagi semua kucing-kucing yang tidak bernasib baik. Umat islam dan juga mana-mana agama lain juga mengajar penganutnya untuk melakukan kebaikkan tidak hanya untuk diri sendiri bahkan semua kehidupan di muka bumi.

Bagaimana pendapat anda tentang kucing yang comel ini menepuk kepala tuannya? Kongsikan pendapat anda diruangan komen, like dan share posting ini. Jangan lupa follow page Nok Geroh untuk mengikuti info dan isu semasa.

Related Posts

About The Author

Add Comment

error: Content is protected !!